top of page

Ik won een Masters Award!

Bijgewerkt op: 20 mrt.


'WAAAAAAAAH'

Dat is het geluid dat mijn moeder hoorde toen ik tijdens onze autorit samen de website van

De Masters opende en daar mijn foto zag staan. Ik had gewoon een Award gewonnen met een foto die ik gemaakt had, wat een eer.


een grappige foto van een kindje dat met open mond naar de bruidstaart kijkt terwijl het bruidspaar de taart aansnijdt. De vader houdt het kindje tegen met een hand op zijn hoofd.

Inspiratie

Zeker in mijn eerste jaren als fotograaf was ik veel bezig met de foto's en fotografen van de Masters. Het waren immers de beste fotografen in Nederland en ik keek erg op naar iedereen die in dit lijstje stond. Elke ronde volgde ik de nieuwe winnende foto's en stiekem droomde ik dat ik er ook ooit tussen zo staan. Tijdens mijn stage heb ik ook nog veel achter de schermen geholpen van De Masters en zo leefde ik ook nog meer toe naar de nieuwe rondes.


De nieuwe foto's die ik elke ronde tegenkwam inspireerden mij heel erg en motiveerden mij om nog beter te worden. Ik werk(te) met andere fotografen samen en vond het veel fijn om feedback te krijgen over hoe het de volgende nog beter kon.


robin thoma fotografie na het winnen van masters award

robin thoma fotografie met taart na het winnen van masters award

Taart

Natuurlijk ben ik nog lang niet uitgeleerd. Elke bruiloft leer ik weer iets beter om uit mijn comfortzone te stappen en te groeien. Daarnaast blijft de fotografiewereld constant veranderen. Niet alleen qua verbetering in apparatuur en nabewerkingsprocessen (zoals de AI rage op het moment), maar ook zeker in bepaalde trends. Hoewel ik mijn stijl zou omschrijven als tijdloos, merk je elk jaar dat er toch weer bepaalde verzoeken veel naar voren komen die veel op TikTok of Pinterest voorbij gekomen zijn.


Maar ik kan deze overwinning hoe dan ook in mijn zak steken! En dat vond ik een goede reden voor taart 🎂


Comments


bottom of page